Vaikeuksien kautta onnistumisiin

Onpas ollut kauhean tahmeaa kirjoittaa mitään pitkään aikaan. Aloitan aina, mutta sitten töksähtää johonkin. Olen miettinyt johtuuko se siitä, etten enää ole yksin pohdintojeni ja ongelmieni kanssa vaan olen ottanut niihin apua vastaan ja saanut monia ajatusten solmuja avattua.

Anne Talvitien apu on ollut tälläkin kaudella kultaakin arvokkaampaa. Olen käynyt tapaamassa häntä Helsingissä koko kevään, kerran kuussa. Vaikka olen itse hyvinkin pohdiskeleva ihminen, olen huomannut, että on suuri helpotus kun on henkilö, joka osaa tuoda ajatukseni ilmi sillä, että sanon ne ääneen. Samalla saan uutta suuntaa ja näkemystä asioihin. Niin ei välttämättä kävisi jos käsittelisin ne yksin.

Lähtökohtana oli, etten enää kokenut osaavani ohjata Kyrania kisaradoila ja meiltä puuttui silloin vielä kauden päätavoitekisoista pari irtonollaa. Nollia ei meinannut meille tulla sitten millään. Koin, että oli kadottanut luottokoiraani yhteyden. Tätä lähdimme Annen kanssa pohtimaan ja mielikuvaharjoitteilla löysimme ongelman ytimen ja ratkaisuja siihen.

Eipä aikaakaan kun löysimme Kyranin kanssa taas yhteen ja radat alkoivat sujua totuttuun tapaan. Pohjalta itseasiassa löytyi paljon sellaisia tapoja, joita en enää tehnyt kisoissa samalla kaavalla kuin ennen. Kun palasin omiin kisatapoihini, alkoi oman kuplan muodostaminen tuntua taas luontaiselta. Kun asenne ja keskittyminen taas löytyi, olivat radatkin ihan erilaisia ja askel askeleelta tuli onnistumisia ja pian nollamme olivat kasassa.

Loppukevät oli hyvinkin repaleinen tapahtui kaikenlaista, joka käänsi meidän harrastamisen hetkeksi päälaelleen. Koko kuuden vuoden harrastamisen aikana en ole koskaan satuttanut itseäni ja tänä keväänä olin jopa kaksikin kertaa loukkaantuneena. Viikkoa ennen eo-karsintoja nyrjähti nilkkani ja viikkoa ennen sm-kisoja satutin selkäni nostaessani putken painoja. Koko viikon jännitin, miten meidän kisaviikonlopun käy. Keskiviikkona kävin luotto-osteopaattini luona, ja hän näytti meille kisoihin vihreää valoa. Vasta silloin edes pystyin miettimään koko kisoja ja henkinen valmistutumiseni niihin jäi melko lyhyeksi.

Lauantaina kisattiin joukkuekisa. Tänä vuonna maksien Nas-joukkueessa kisasivat Kyran, Thor, Becka ja Freya. Sain siis jälleen ilon ja kunnian olla tänäkin vuonna samassa joukkueessa Niinun kanssa. Joukkue teki hyvää työtä. Pieni virheitä oli kaikilla kolmella ensimmäisellä koiralla, joten sijoituksemme oli sen verran heikko, ettei Niinu juossut enää Thorin kanssa joukkuerataa vaan säästi sitä yksilökisoihin. Mutta pääasia oli, että joukkue teki hyvää työtä ja saimme yhdessä tuloksen aikaan.

Sunnuntaiaamuna starttasimme yksilökisojen karsintaradalle. Tuomarina toimi Sascha Grundler. Hän oli suunnitellut ihan mahtavan hyppyradan! Sain keskittymiseni kasaan ja tulimme maaliin viidellä virhepisteellä. Kyran liukastui ja tiputti yhden riman. Hiukan se harmittaa, mutta kokonaisuus oli se, mikä minua eniten ilahdutti. Olin vain huippuonnellinen koirasta, johon olin löytänyt taas yhteyden ja saanut luoton takaisin.

Repaleisesta keväästä huolimatta saavutimme parhaan kisakunnon juuri sopivasti sm-kisohin. Koko viikonlopun uskoin taitoihimme ja siihen, että pystymme mihin tahansa. Toki hieman harmittaa se, ettei päästy sitten finaaliin. Mutta yritän enemmänkin miettiä asiaa kokonaisuutena. Yksilöratakin oli valtavan hyvä ja nautittiin yhdessä joka sekunnista. Kyseinen riman tipahtaminen oli ihan vain huonoa tuuria, joten sitä ei voi yleisesti kokonaissuorituksessa arvottaa.

Kyran aloitti kesälomansa. Loman aikana se saa vain levätä, lenkkeillä ja nauttia olemisesta. Sillä välin treenataan Kassun juttuja kuntoon sekä käydään aksatreenien lisäksi paimentamassa. Heinäkuun kahtena viimeisenä viikkona olisi tarkoitus pitää KasKasillekin lomaa, jotta sitten elokuussa jaksetaan painaa taas hommia kaikki.

Agility SM 2018, Vantaa. Photo (c) Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s